Tesse Ruttenberg

Ik ben in 1997 geboren in het Noord-Hollandse Hoorn als lid van een familie met een grote voorliefde voor brillen. Mijn beide ouders zijn werkzaam in de optiekbranche. Mijn grootvader was ook al opticien en in kinderjaren hadden mijn ouders hun eigen optiekbedrijf in Hoorn (Ruttenberg Opticiens). Voor mijzelf wist ik al snel dat het werken in de winkel niet helemaal mijn passie was. Ik hou van regelen, organiseren en netwerken, en speelde als kind 'kantoortje' waarbij ik veel moest overleggen en communiceren met denkbeeldige klanten. 

Na afronding van de middelbare school heb ik de opleiding MBO Marketing & Communicatie aan het Horizon-college in Hoorn gevolgd en afgerond. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik het liefst interactie met mensen heb, waarna ik heb besloten om HBO Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam te gaan volgen. Hier ben ik nu nog mee bezig. Bij het semester "Werving en Selectie" viel het kwartje; dit is wat ik wil gaan doen!

 

Gezien de affiniteit met de optiek (mede door de verhalen van mijn ouders aan de eettafel), was het een logische stap om binnen deze mooie branche aan de slag te gaan. Het mogen werken met mensen, communiceren met bedrijven en kandidaten en het organiseren van alles wat erbij komt kijken geeft mij de energie om het beste resultaat te behalen bij het zoeken naar de geschikte medewerkers.